3 jaar Belle Ella. Meer en meer deelde ik lief en leed via stories en blogs en liet ik af en toe niet enkel een blik achter de schermen van Belle Ella zien maar ook ‘the high and lows’ binnen mijn gezin. Naar aanleiding van de verjaardag van Belle Ella ging ik neerzitten voor een interview en beantwoorde ik een aantal niet alledaagse vragen om jullie zo eens niet enkel een blik achter de schermen te geven maar een blik achter het gezicht van deze webshop. Omdat ik helaas ziek was het moment dat het interview gepland stond hebben we besloten het interview te brengen in een geschreven versie. Ik hoor uiteraard graag wat jullie van het interview vonden via de post die ik hierrond maakte op Instagram

 

 

3 jaar Belle Ella dat komt niet vanzelf wat motiveert je meer: mislukking of succes?

Oew daar starten we al onmiddellijk met een moeilijke. Wanneer iets mislukt of niet het succes heeft dat ik gehoopt had dan laat ik mij hier niet door hangen maar probeer ik wel uit te zoeken waarom het mislukt en daaruit te leren. De afgelopen drie jaar zijn vooral één groot leerproces geweest en dat is het nog steeds. Wanneer ik een succes heb of een compliment krijg dan is dat mijn brandstof. Ik omarm dat en laat dat mijn kracht zijn wanneer ik dan een failure moet dragen. 

 

Als er één iemand op deze wereld is die je een vraag mag stellen wie is dat dan en wat zou je vragen?

Bedoel je zakelijk of mag het random zijn?

 

Dat mag random, 1 iemand, eender wie.

Ik kan eigenlijk niet echt iemand bedenken. Er zijn heel veel mensen waar ik naar opkijk en waarvan ik op vele vlakken heel veel zou kunnen leren maar ik kan niet direct één persoon, één vraag bedenken. Mochten we in de tijd kunnen reizen misschien een boodschap voor mezelf maar dat lijkt mij (nog) niet mogelijk. Haha.

 

Mocht je het wel kunnen en je gaat terug in de tijd naar jezelf als 15-jarige, wat zou je dan zeggen tegen haar?

(Lacht luid) Veel! Ik was een rebel. Ik zou absoluut zeggen maak u school af. Ik deed dat niet, ik heb geen diploma. Ik zeg niet dat je er niet komt zonder maar toch. Finish School Yana! Dat is wat ik haar zou zeggen. 

 

En als je naar je toekomstige zelf kon reizen. Wat zou je zeggen tegen je 80-jarige zelf?

Raad ofzo kan ik haar niet vragen dan. Moest ik in de toekomst kunnen kijken hoop ik wel een 80-jarige vrouw te zien die nog goed van geest is en waar er veel kleinkinderen graag over de vloer komen. (Valt even stil) 

Ik hoop dat ik niet alleen ben dan, dat mijn man er is. Naast mij, gezond. Toen we trouwden heb ik hem laten beloven dat ik voor hem mag sterven. De gedachte dat ik dat verdriet op eender welke leeftijd zou moeten voelen, dat beangstigt mij enorm, meer dan zelf ooit sterven.

 

Wat moet erop je grafsteen staan?

Niets, strooi mij maar uit in de zee of op een hoge berg. Als er dan toch ergens iets van tekst zou hoop ik dat er staat: Ze heeft ten volle geleefd. 

 

Kan je de afgelopen 3 jaar beschrijven in 1 zin zowel werk als privé?

Didn’t see that one coming. 

Wat werk betreft had ik nooit kunnen voorspellen dat Belle Ella zo hard zou groeien. Zo hard zelfs dat er een 2de webshop is (tashanger.be) en dat er nog allerlei ideeën aan het borrelen zijn. Privé zijn er de afgelopen drie jaar ook zeer veel dingen gebeurd. Corona heeft ervoor gezorgd dat heel je leven anders moest worden ingedeeld en ingevuld dat heeft voor veel drastische veranderingen gezorgd maar ik moet toegeven dat die veranderingen niet altijd negatief waren. Het leven vertraagde even en dat gaf soms wel nieuwe perspectieven. 

Mijn man zijn ziekte. Zo een dingen verwacht je niet, je bent daar niet op voorbereid, dat kan ook niet en de impact dat het heeft op alle aspecten van je leven dat is… 

Op korte tijd heb ik een aantal zeer harde lessen gekregen. Met het eindejaar dat dichterbij komt is het binnenkort weer tijd voor wensen en goede voornemens. Al wat ik wil is dat mijn man geen pijn meer heeft, dat hij gezond is en dat wij als gezin terug kunnen ademen. 

 

Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit? 

Op een perfecte dag is het goed weer en zitten we op het strand iets te drinken terwijl de kinderen spelen. Gaan we ’s avonds lekker eten in ons favoriete Italiaans restaurant met een goed glas wijn en kijken we hoe de zon ondergaat. Simpele dingen en vooral samenzijn. Samen met mijn gezin, met mensen die ik graag zie. Dat zijn perfecte dagen. 

 

Moest geld geen issue zijn. Hoe zou jij je tijd dan doorbrengen?

Ik zou veel meer reizen. Verder weet ik niet of ik veel zou veranderen. Ik doe mijn werk graag dus ik zou nooit stoppen met werken. Misschien enkel iemand aannemen voor de dingen te doen die ik minder graag doe. (Lacht) 

(LEES VERDER ONDER DE FOTO)

Waar kijk je momenteel het meest naar uit?

Ik word binnenkort meter en niet één maar twee keer! (Straalt) Dat is iets waar ik ontzettend naar uitkijk. Om te beginnen ben ik een absoluut babymens. Ik vind dat geweldig! Een kleine baby in je armen en daar uren naar kijken, knuffelen, voeden, zien groeien. Het grote voordeel met meter zijn is dat ik die ’s avonds gewoon terug kan afgeven. (Lacht heel luid) 

Het gaan twee meisjes zijn en ik zie die nu al graag. Dat is echt gek maar als moeder hou je al van je kind nog voor dat hij of zij geboren is. Ik heb dat nu ook. Na alles wat er het afgelopen jaar op mijn bord gevallen is, is uitkijken naar de komst van mijn twee metekindjes ook iets wat mij energie geeft. 

 

Zou jij je beste vriend willen zijn?

Oei, dat moet ik is aan mijn beste vriendin vragen! Ik denk het wel aangezien ze het toch al bijna 20 jaar volhoudt met mij. Ik ben iemand dat door het vuur gaat voor iemand dat ik graag zie maar ik zal ook altijd zeggen wat mijn mening is. Als ik vind dat ze echt iets doet dat niet oké is dan zal ik dat ook zeggen, doet ze het toch en loopt ze tegen de muur ja dan ben ik er wel nog altijd om de buil te verzorgen. Ik denk dat mijn beste vriend zijn wel niet altijd gemakkelijk is. Ik ben ook niet altijd een gemakkelijk mens.

 

Verklaar.

Goh wat moet ik verklaren? Iedereen heeft wel zijn moeilijke kanten hé. Ik weet dat ik een sterke mening kan hebben soms en daar dan moeilijk van kan afstappen. Dat wil niet zeggen dat iedereen die mening moet delen, het is oké om een andere te hebben. 

 

Wanneer deed je voor het laatst iets voor de eerste keer? 

Fiew, dan moet ik eens nadenken. Onlangs deed ik een fotoshoot ter ere van 3jaar Belle Ella. Een fotoshoot dus echt enkel en alleen van mezelf met een professionele fotograaf. Dat was écht out of my comfort zone. Ik had daar enorm veel zenuwen voor maar ben uiteindelijk zo blij dat ik dat gedaan heb. Ik ben blij met het resultaat en de shoot zelf was heel leuk om te doen. Het was ook een echte confidence boost.

 

Noem één ding dat je altijd uitstelt.

Boekhouding. I hate it. Echt. Een belangrijk onderdeel van een zaak maar ik krijg er echt de kriebels van. Als ik naast mijn zaak kijk en naar mijn privéleven dan moet ik zeggen…

Ken je zo die quote op sociale media over het wegleggen van de was? Wassen 1 uur, Opvouwen 1uur, Wegleggen 10 dagen? Bij mij is dat oneindig. Als de kabouters, mijn man of mijn poetshulp dat niet doet gebeurt dat niet. (Lacht) Ach, niemand is perfect zeker?

 

Oké Yana, we zijn aan de laatste vraag. Waar staat Belle Ella binnen vijf jaar?

Ik hoop dat ik binnen vijf jaar nog steeds kan doen wat ik graag doe. Dat ik nog steeds elke dag mag werken aan het maken van leuke items voor kleintjes en dat ik nog steeds dagelijks de leukste foto’s mag ontvangen van al die lieve mooie baby’s met mijn producten. Die leuke foto’s dat is écht mijn grootste prijs. Ik word daar echt gelukkig van. De dag dat ik daar niet meer gelukkig van word stop ik want ik ben ervan overtuigd dat dat mijn kracht is. Wanneer je iets doet dat je echt graag doet dan pas kan je dat ook goed doen. Ik voel ook nog elke dag dat ik groei, als ondernemer. Ik leer nog steeds heel veel bij en krijg ook meer en meer de kans om mijn al vergaarde kennis over te brengen op andere mensen. Ik vind het een groot compliment wanneer startende ondernemers mij aanspreken en vragen hoe ze het beste bepaalde dingen aanpakken enzovoort. Er zijn dus nog veel toekomstplannen! Belle Ella haar verhaal is nog lang niet uit. 

 

 

© 2018 - 2022 Belle Ella | sitemap | rss